20 Mayıs 2010 Perşembe

Şakşuka, Şakşuka

Yaz günleri için ne müthiş bir yemektir Şakşuka
kalorisi fazlada olsa tam şımartılmalık yemek bence..
hele kıvamında acısıda  varsa hımmm nefis
İştah açıcı görünmüyormu ama?
Nasıl yapıldığına gelince
Sırasıyla
2/3 patates küp küp doğranır,
1/2 patlıcan küp küp doğranır,
1/2 kabak küp küp doğranır,
2/3 biber küçük küçük doğranır sıra ile  tavada kızartılır.

Başka bir tavaya 3/4 domates kabukları soyularak küp küp doğranır
2/3 diş sarımsakta küçük küçük doğranıp patateslerle birlikte pişirilir.

Tüm kızarttığımız malzemeler borcama alınır.
en üste bolca yoğurt ve yoğurdun üzerine de sos olarak domatesler dökülür.
hımmmmm taze ekmekle birlikte afiyetle yenilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder