Yaz günleri için ne müthiş bir yemektir Şakşuka
kalorisi fazlada olsa tam şımartılmalık yemek bence..
hele kıvamında acısıda varsa hımmm nefis
İştah açıcı görünmüyormu ama?
Nasıl yapıldığına gelince
Sırasıyla
2/3 patates küp küp doğranır,
1/2 patlıcan küp küp doğranır,
1/2 kabak küp küp doğranır,
2/3 biber küçük küçük doğranır sıra ile tavada kızartılır.
Başka bir tavaya 3/4 domates kabukları soyularak küp küp doğranır
2/3 diş sarımsakta küçük küçük doğranıp patateslerle birlikte pişirilir.
Tüm kızarttığımız malzemeler borcama alınır.
en üste bolca yoğurt ve yoğurdun üzerine de sos olarak domatesler dökülür.
hımmmmm taze ekmekle birlikte afiyetle yenilir.
20 Mayıs 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder