28 Mayıs 2010 Cuma

Soslu irmik tatlısı


Haftayı güzel bir tatlı ile kapatalım mı?
Bu sıcak yaz günlerinde de sütlü tatlılar kadar iyi giden başka tatlı yok.
Bu tatlıyı lise arkadaşlarım geldiğinde yapmıştım.
Yalancı tavuk göğsünü çok severim, irmikli tatlılarıda bende iki lezzeti karıştırıp bi tatlı yapmaya çalıştım.
hem hafif hemde lezzetliydi..
Nasıl yaptığıma gelince?
Bir kilo süte 7-8 çorba kaşığı irmik ve 1 su bardağı toz şeker katılır.
sürekli karıştırarak orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirilir.
Pişince kare veya diktörgen borcama karışımın yarısı dökülür.
Ceviz ve bisküviler (ben kakaolu tercih ettim) blendırdan geçirilir.
borcama döktümüz karışımın üzerine dökülür.
Tencerede kalan karışım ceviz ve bisküvilerin üzerine dökülür.
bu haliyle de nefis ama ben birazdaha süslü olsun istedim.
ahududu ve çilek sosu yarım su bardağı suda pişirilir
soğuyunca tatlımızın üzerine yayılır. Üstünü de cevizle süsledim.
Buzdolabında bekletirilir, soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder