20 Mayıs 2010 Perşembe

Sebzeli omlet...


Pazar günlerinde en çok kahvaltı öğününü seviyorum.
hafta içi çalıştığımızdan kahvaltı edemiyoruz belkide bu yüzden..
Omletse kahvaltılarımın vazgeçilmezi..


Nasıl yapıldığına gelince
3-4 biberi küçük küçük doğruyoruz.
Küçük bir tavada kızartmaya başlıyoruz.
hafif kızardıklarında, küp küp doğradığımız (1/2 adet) domatesleri ilave ediyoruz.
Domateslerde pişince bir iki kaşık lor veya beyaz peynir ilave edip ateşi kapatıyoruz.
Bu arada 2/3 yumurtayı tuz ve karabiber ile çırpıyoruz.
Teflon tavada iki yanı pişecek şekilde pişiriyoruz.
Tam ocağı kapatacağımaz yakın daha önce hazırladığım karışımı omletin ortasına koyup, katlıyoruz.
Afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder