12 Temmuz 2016 Salı

Çıtır Çıtır Börek

Bu börek tarifi şimdiye kadar yediğiniz tüm böreklerden daha çıtır olacak. Çok seviliyor bu böreğim kime davet edilsem, ne yapayım dediğimde çıtır börek isteniyor. Bende keyifle yapıyorum. Umarım sizde keyifle yersiniz, afiyetle.. Buyrun börek tarifimize geçelim.
Malzemeler :


·  5 yufka

·  1 su bardağı sıvıyağ

·  4 yemek kaşığı un

·  tuz

 İçine patates harcı için:

·  3-4  haşlanmış patates

·  1 çay kaşığı kırmızı pul biber

·  1 çay kaşığı karabiber

·  1,5 çay kaşığı tuz

Hazır Yufka ile Çıtır Börek Tarifi

Haşlanmış patatesleri ezip baharatları ekleyerek, iç malzemeyi soğumaya bırakın

Yufkayı ıslatmak için sıvıyağ ve unu çırpma teliyle boza kıvamı olacak şekilde karıştırın.

Yufkalardan birini tezgaha sererek üzerine 2-3 kaşık hazırladığınız sıvıyağlı karışımdan sürün. Üzerine ikinci yufka da serilip onu da yağlayın. Yağ ile birbirine yapışan, üst üste duran iki yufkayı 12 eşit üçgene bölündükten sonra üçgenlerin geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar patatesli malzemeden konup sigara böreği sarar gibi sarın. Kalan diğer yufkalara da aynı işlemi uygulandıktan böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ben sigara böreği gibi sarmak yerine bir yufkayı ikiye katlayıp diktörgen şekilde sardım sonrada küçük küçük kestim isterseniz bu şekilde de yapabilirsiniz böreklerinizi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder