Malzemeler :
· 5 yufka
· 1 su bardağı
sıvıyağ
· 4 yemek kaşığı
un
· tuz
İçine patates
harcı için:
· 3-4 haşlanmış patates
· 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
· 1 çay kaşığı karabiber
· 1,5 çay kaşığı tuz
Hazır Yufka ile Çıtır Börek Tarifi
Haşlanmış
patatesleri ezip baharatları ekleyerek, iç malzemeyi soğumaya bırakın
Yufkayı
ıslatmak için sıvıyağ ve unu çırpma teliyle boza kıvamı olacak şekilde karıştırın.
Yufkalardan
birini tezgaha sererek üzerine 2-3 kaşık hazırladığınız sıvıyağlı karışımdan
sürün. Üzerine ikinci yufka da serilip onu da yağlayın. Yağ ile birbirine
yapışan, üst üste duran iki yufkayı 12 eşit üçgene bölündükten sonra üçgenlerin
geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar patatesli malzemeden konup sigara böreği
sarar gibi sarın. Kalan diğer yufkalara da aynı işlemi uygulandıktan böreklerin
üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında
üzerleri kızarana kadar pişirin. Ben sigara böreği gibi sarmak yerine bir
yufkayı ikiye katlayıp diktörgen şekilde sardım sonrada küçük küçük kestim
isterseniz bu şekilde de yapabilirsiniz böreklerinizi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder