30 Haziran 2016 Perşembe

Nefis bir tat : Dondurmalı İrmik Tatlısı



Yalan yok, tatlı krizi tutanlardanım, hemde zaman mevhumu olmayan geldi mi karşı konulamaz krizlerden.. Tatlı için kilometrelerce yürüyebileceğiniz, tüm zahmetlere katlanıp en güzelini yapabileceğiniz kriz türü:)  İşte bu kriz anı sağlıklı olsun tatlı yerine meyveyi tercih edinle geçmeyecek gibiyse, bendensin ;) kolaycacık kısa sürede yapabileceğiniz bir tarifim var. Ben geçen  gece yarısı 10 dk. yaptım nefisti şiddetle tavsiye ediyorum. 
 
Malzemeler :

  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı kadar tereyağ
  • fıstık içi (arzuya göre)
  • Vanilyalı dondurma

Yapılışı :

  • Tencereye sütümüzü ve toz şekerimizi koyalım şekerlerimiz eriyene kadar sürekli çırparak kaynatalım.
  • Toz şekerlerimiz eriyince ocaktan alıp soğuması için bir kenara alalım.
  • Başka bir tencereye tereyağı koyalım, eriyince irmikleri atalım ve 3-4 dakika kavurduktan sonra fıstık içini katalım
  • Sürekli karıştırarak koyu bir renk alana kadar kavuralım.
  • Kavrulan irmiğin üzerine sütü dökelim ve sütü irmikler çekene kadar pişirelim.
  • Sütünü çeken irmikleri kenara alalım soğuması için bir iki kez karıştıralım
  • Daha sonra tenceremizin kapalı olarak dinlenmesi için 10 dakika kadar bekletelim.
  • Kasenin içine irmik koyalım ve bastıralım ortasına dondurma koyalım.
  • Üzerine irmik koyup sıkı bir şekilde bastıralım ve ters çevirip afiyetle yiyelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder