1 Aralık 2009 Salı

Bayram tatlısız olmaz


Hanımgöbeği tatlısı
Malzemeler :100 gr. margarin, 3 Adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, Yeteri kadar un, Şerbet İçin: 1.5 su bardağı su, 750 gr. Şeker, Limon
Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlanarak soğumaya bırakılır.
Derince bir kaba eritilmiş margarin ve yumurtalar konup çırpılır. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde hamur alınıp yuvarlanır ortasına fındık konup, bastırılır. Yağlanmış tepsiye dizilip 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirilir. Pişince üzerine şerbeti dökülür.

Bu tatlı hamaratlar sultanı anneme ait. Gerçi bu tatlıyı bayram için yapmamıştı. Bayramda başka lezzetler sundu bize. Ama bu tarif epeydir bekleyenler sırasında ve çok güzel bir tatlı olduğundan paylaşmak istedim. Sen tatlı yapmadın mı bayram için derseniz, yapmadım. Bayramda hiç misafirim olmuyor henüz :( her bayram ufak tefek hazırlıklar yaparım aslında ama dediğim gibi gelen giden olmaz pek. Bu nedenle bu bayram hazırlık yapmadım ama ne şanski bir iki misafir ağırladım :) Bu vesile ile herkesin bayramını birkez daha kutlarım.

2 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor. Annenizin ellerine sağlık. Deniycem inş :)

    YanıtlaSil
  2. Bloguma hoşgeldiniz Hacer hn.
    Sizin yaptıklarınızın yanında benimkiler az kalıyor ama :) sizinde elinize sağlık...

    YanıtlaSil