25 Aralık 2009 Cuma

Mantar dolma..



Mantarın faydaları saymakla bitmez...
Demir ve protein açısından şifa deposu özelliği vardır. Mantarın yağ oranı oldukça düşük olduğundan diyet yapanların sıklıkla tercih ettiği besinler arasında gelir. (buda biz hanımlar için önemli bir detay olsa gerek :)

Mantar dolması tarifine gelince... Mantarların büyükçe olanlarını seçelim (yarım kilo kadar).  Soyduğumuz mantarların kararması için limonlu suyun içinde tutun. Bu arada mantarların saplarını küçük küçük başka bir tavaya 1 soğanla birlikte doğranır. Sıvıyağ ve salça ile bir süre kavrulur. Soydugumuz mantarlar küçük bir fırın tepsisine alınır. Üzerlerine tavada kavurduğumuz karışım konulur. Tepsinin dibine yarım çay bardağı su konulup fırına verilir. Pişeceklerine yakın üzerlerine kaşar rendesi konur. Kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder