25 Aralık 2009 Cuma

Sizce ne bu güzeller?


Oğluma sorarsanız minik karpuz :)
Evet evet şifa deposu turp bunlar...
Turp salatası kış aylarının vazgeçilmezi bizde.. Özellikle havuçla rendelenmiş olarak.
Bu turbu ise geçen gün salata malzemeleri aldığım pazarcı çok fazla almam konusunda ısrar edince aldım.
Çok lezzetli olduğunu söğüş şeklinde doğramamı o şekilde yenildiğini söyledi.. Tadı diğer turplardan çok farklı gelmedi bana ama görüntü nefisti.. Salatalar için çok güzel bir dekoratif bence...

İster yeşil salataya süs olarak kullanın, isterseniz rendelenmiş olarak yiyin, özellikle kış aylarında turbu sofranızdan eksik etmeyin.

Turp, şifa aşılayan sayısız özelliklerinin yanı sıra karaciğerin en yakın dostu olarak da biliniyor. Her gün içilen 1 kahve fincanı turp suyu karaciğeri güçlendirip safra kesesindeki taşları eritiyor. Ayrıca, soğuk algınlığı sebebiyle ortaya çıkan inatçı öksürükte 1 tatlı kaşığı turp suyu içmek, öksürük şurubu kadar etkili. Böbreklerdeki mikropları öldürür. Kum taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Sarılıkta faydalıdır. Safra taşlarının düşürülmesini sağlar. Romatizma, siyatik, lumbago tedavilerinde kullanılır. Kabızlığı giderir. Diş etlerini kuvvetlendirir. Yatmadan önce bir bardak turp suyu içilirse, rahat bir uyku sağlar.

Bende de bir alışkanlık var, bir yiyecekten bahsederken yararlarını araştırmadan, söylemeden edemiyorum. Yemek yemek bir vazife niye yapıyoruz bu vazifeyi bak şu şu yararları olduğu için der gibiyim :) ama elimde değil öyleyim :) 

1 yorum:

  1. gerçekten karpuza benziyor...ama bende bir turp sever olarak ilk defa görüyorum bu turpları gerçekten...

    şifalar olsun efendim...
    Delikadin Nuray

    YanıtlaSil