1 Aralık 2009 Salı

Patlıcan Kebabı


Patlıcanın herhangi bir besin değeri olmadığı söyleniyor ama lezzetli olduğu kesin.
Malzemeler:
4-5 adet patlıcan, 200 gr.  kıyma, 2 domates,1 soğan, 3 sivri biber, Sıvıyağ, Tuz, Karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Halka şeklinde doğrayıp, tuzlu su dolu bir kapta biraz bekletin. Yıkadıktan sonra yağda kızartın.
Başka bir tavada soğanları ve kıymayı  kavurun. 2 adet doğranmış domatesi de ilave edip bir süre daha pişirin. En son tuz ve karabiberi de ekleyip, patlıcanların üzerine dökün. 1 adet domatesi ve biberide  geniş geniş doğrayıp kıymanın üzerine koyun. 20 dakika daha fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder