10 Ekim 2009 Cumartesi

Elmalı Bonbon Tatlısı

Tarif Emine Beder'e ait, orjinal tarif elmalı bonbon kurabiye ama benim tatlıya ihtiyacım vardı, şerbetini fazla tuttum elmalı bir tatlım oldu.

Malzemeler:
2 yumurta
250gr margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı şeker
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
hindistan cevizi

içi için:
5 elma
yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50gr ceviz veya fındık içi

dışı için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
hindistan cevizi

Hazırlanması:
Bir kabın içine eritip ılıttığınız margarini, yoğurdu, yumurtaları ve şekeri alıp çırpma teliyle karıştırın. İçine elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip özlü bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dak. dinlendirin.

Bu arada elmaları soyup rendeleyerek şeker ilavesiyle elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Sonra tarçın ve ceviz içini ekleyip karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla hamurun iç kısmını oyarak mümkün olduğunca inceltin. Hamurların boşluklarına soğuyan elmalı içi doldurup hamurun ağız kısmını büzerek kapatın. Yuvarlak şekildeki hamurları yağlanmış fırın kabına dizin ve ısıtılmış 190C fırında kurabiyelerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada dışı için şekeri ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatmaya devam edin ve sonra şerbeti iyice soğutun. Kurabiyeleri fırından alır almaz soğuk şerbetin içine bırakın. 5-10 dakika daha altüst ederek kurabiyelerin şerbeti emmesini sağlayın. Daha sonra kurabiyeleri şerbetten çıkararak hindistancevizi içinde yuvarlayarak servis tabağına alın.

2 yorum:

  1. çok beceriklisin arkadaşım yaaa

    sevgi

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. olmaya çalışıyorum diyelim ;)

    YanıtlaSil