30 Ekim 2009 Cuma

Hazır Yufkadan Kol Böreği

Ben bu börekleri Ramazan ayında sahur için hazırlamıştım. Hatta fazlaca yapıp derindondurucuya koydum. Pişereceğim zaman derindondurucudan alıp, üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirdim.
Malzemeler:
4 yufka
1,5 su bardağı süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağı
beyaz peynir
kıyılmış maydanoz
1 yumurtanın sarısı
çörek otu
Not: peynirli maydanozlu iç yerine patatesli veya kıymalı iç de hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı :
süt, yumurta ve yağı bir kaseye alıp çırpın.
ezilmiş beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu ayrı bir tabakta karıştırın.
yufkanın birini masaya yayın. yarısına kadar harçtan sürün. diğer yarısını yufkanın dörtte üçünü kaplayacak şekilde kapatın, aynı harçtan onun da üzerine sürün.
peynirli içi yufkanın
üzerine yayın. Yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırıp yufkayı rulo şeklinde sarın. ruloyu ortadan ikiye kesin ve yağlanmış tepsiye yanyana dizin. aynı işlemi diğer üç yufka içinde yapın. sütlü harçtan arttıysa ruloların üzerine sürün. bir yumurtanın sarısını çırpıp ruloların üzerine sürün. çörek otu serpip börekler kızarana kadar pişirin.

1 yorum:

  1. mis gibi bir koku geldi sankim burnumaaa :))

    sevgi

    YanıtlaSil