10 Ekim 2009 Cumartesi

Sultan lokumu

Malzemeler :
1 kg. süt,
1 paket (250 gr) margarin,
2 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un,
ceviz ve tarçın gerekiyor.
Yapılışı :
önce unla yağı kavurun.
şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.
sütü azar azar ekleyin, çırparak pişirin.
oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin.
hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. çırpın.
buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın,
içine ceviz + tarçın karışımından koyup kapatın ve yuvarlayın.
lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin.
her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayıp,
kürdan batırın.
servis edene kadar buzdolabında saklayın...
Notum : Görünüşü ve tadı çok güzel ve hafif bir tatlı oldu. Zaten ailecek sütlü tatlıları çok seviyoruz. Muhallebinin yapımı yalancı tavuk göğsü tarifime de benziyordu.. Ancak yuvarlama kısmı oldukça zahmetliydi.. Muhallebiyi uzun süre buzdolabında bekletmeme rağmen yinede yuvarlarken elime yapıştı. zaman zaman elimi ıslatıp zaman zamanda unlayıp zorda olsa yuvarlak şekli vermeyi başardım. Oldukçada fazla oluyor..
tarif http://www.portakalagaci.com/ adresinden.

1 yorum: