30 Ekim 2009 Cuma

Şeker fasülye

Bakliyatların faydaları saymakla bitmez ancak çalışınca çok fazla evde bakliyat pişiremeyenlerdenim.
En sevdiğim bakliyat türü ise barbunyadır. Bayılırım barbunyaya, sonrada şeker fasülyeye. Bildiğimiz kurufasülyeden çok daha lezzetli ve kolay pişen bir fasülye cinsi. Bugünlerde de pazarlarda bolca mevcut. Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
- yarım kilo şeker fasülye
-1 orta boy soğan
-3-4 adet yeşil biber
-2 adet domates
-2 yemek kaşığı zeytinyağ

Yapılışı:
Doğradığımız soğanı zeytinyağıda biraz kavurduktan sonra, doğranmış yeşil biberi ekliyoruz. Daha sonra kabuklarını soyduğumuz domatesleri doğrayıp ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası ekliyoruz. Yıkadığımız şeker fasülyeleri de ekleyip biraz kavuruyoruz. Üzerine 1-2 parmak geçinceye kadar su ve tuzunu ekleyip, 45 dakika kadar pişiriyoruz. Kuru fasülye gibi önceden haslamaya veya suda bekletmeye gerek yok. Hatta düdüklü tencereye bile gerek yok, kolayca pişiyor. Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. geceden islamıyacak mıyız peki?

    sevgi

    YanıtlaSil
  2. yok ıslamıyorsun. taze fasülye gibi kolayca pişiyor..

    YanıtlaSil