30 Ekim 2009 Cuma

Piyano Pasta


Kakaolu kek ve kurabiyeleri çocukluğumdan beri çok seviyorum . Piyano Pasta'nın orjinal tarifide Piyano Kek olarak geçiyordu. Ben ıslak kektede sütü fazla kullanıp, fazlaca ıslak olmasını tercih ediyorum. Bu tariftede sütü fazla kullanıp keki pasta haline getirdim. Pastadan farkı yoktu gerçekten tadı da nefisti :)

Kek için malzemeler;
2 yumurta, 1/2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı kakao, ayrıca üzerine dökmek için 1,5 su bardağı süt.

Muhallebi için malzemeler;
2 fincan un, 2 fincan şeker, 3 su bardağı süt, 1 paket krema

Yapılışı;

Kek malzemelerinin hepsi karıştırılır ve yağlanmış büyük boy borcama dökülüp pişirilir. Kek fırından çıkınca üzerine 1,5 su bardağı soğuk süt dökülür. Muhallebi için un, şeker ve süt karıştırılarak pişirilir, soğuduktan sonra içine krema konup çırpılır. Kekin üzeri muhallebiyle kaplanır, süslemek için üzerine bolca kakao serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder