18 Mayıs 2016 Çarşamba

Kereviz sevmeyen varmı?

Sevin sevin, diğer yiyeceklere göre kereviz çok fazla bilinen bir besin kaynağı değil ama otantik tadının yanında kerevizin sağlığa çok faydası bulunuyor.  Antioksidan özelliğinden dolayı organların hastalıklardan korunmasını sağlar. Kereviz sinir sitminden sindirim sitemine, kan basıncının dengelenmesinden alerjik hastalıklara kadar birçok hastalığı giderebilir. 
Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız kereviz sizin için bulunmaz bir besin kaynağı olabilir. 101 gramlık kereviz, yalnızca 16 kalori içerirken 64 gramlık kereviz ise sadece 10 kalori içeriyor. Kereviz tam bir potasyum ve sodyum  deposudur.

Ben her hafta mutlaka pişirmeye çalışıyorum. Gerçi tarif için biraz geç kaldım artık yaz geldi, kereviz zamanı geçiyor. Yinede benim çok sevdiğim bu tarif aklınızda bulunsun.



  • Malzemeler :
  • 1 adet orta boy kereviz
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Terbiyesi İçin :  1 adet portakal suyu ya da 1 adet limon suyu, sıcak su
  Yapılışı :
  • Patatesi, kerevizi ve havuçları güzelce yıkayıp küp küp doğrayın.
  • Sıvı yağda kavurun.
  • Kavurduktan sonra içine doğranmış soğanı ekleyin.
  • Soğanda kavrulduktan sonra içine havuç, kereviz ve patatesi ekleyin.
  • Birkaç defa karıştırdıktan sonra üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve tuz ilave edin.
  • Kerevizler pişince hazırladığınız portakal suyunu ekleyin ve beş dakika daha kaynatın.
  • Yemeğinizi ateşten alabilirsiniz.
  • Nefiss afiyetle yiyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder