Sevin sevin, diğer yiyeceklere göre kereviz çok fazla bilinen bir besin kaynağı değil
ama otantik tadının yanında kerevizin sağlığa çok faydası bulunuyor. Antioksidan özelliğinden dolayı organların hastalıklardan
korunmasını sağlar. Kereviz sinir sitminden sindirim sitemine, kan
basıncının dengelenmesinden alerjik hastalıklara kadar birçok hastalığı
giderebilir.
Ben her hafta mutlaka pişirmeye çalışıyorum. Gerçi tarif için biraz geç kaldım artık yaz geldi, kereviz zamanı geçiyor. Yinede benim çok sevdiğim bu tarif aklınızda bulunsun.
- Malzemeler :
- 1 adet orta boy kereviz
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı :
- Patatesi, kerevizi ve havuçları güzelce yıkayıp küp küp doğrayın.
- Sıvı yağda kavurun.
- Kavurduktan sonra içine doğranmış soğanı ekleyin.
- Soğanda kavrulduktan sonra içine havuç, kereviz ve patatesi ekleyin.
- Birkaç defa karıştırdıktan sonra üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve tuz ilave edin.
- Kerevizler pişince hazırladığınız portakal suyunu ekleyin ve beş dakika daha kaynatın.
- Yemeğinizi ateşten alabilirsiniz.
- Nefiss afiyetle yiyin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder