23 Eylül 2009 Çarşamba

26. kilometre / Cengiz Alkış


Hayat maratonunda kaçıncı kilometredesiniz?
Kişisel Gelişim serisi / iş yaşamı / Elma yayınları


Başarı ve mutluluğu formüle etmeye çalışmak zordur. Çünkü bu, kör bir insanın diğer körlere “kırmızı”yı tanımlamasından farklı bir şey değildir.”


“İnsan ilişkilerinde başarı için hem basit hem de uygulaması en kolay olan yol “saygı gözlüğü”dür.”
***
26. Kilometre, iş yaşamımızda ve hayatın her alanında yaptığımız ya da yapmak zorunda kaldığımız seçimler üzerine yazılmış sürükleyici bir kişisel gelişim romanı. Romanda hayat maratonunda önemli bir aşama olan 26. kilometreye ulaşmanın, zorlukların getirdiği çaresizliğe boyun eğmemenin ve içimizdeki “biz”i harekete geçiren güzel duyguları yeniden yakalayarak yola devam etmenin önemi vurgulanıyor.

- Yalnız efendim, bence bu hikayede çok büyük bir eksiklik var.
Kemal bey şaşkın bir ses tonuyla sordu :
- Nedir?

- Sizin maratoncunun başarısı sadece iş hayatıyla sınırlı. Bense önemli olanın hayatın bütününde 26. Kilometreye ulaşmak olduğuna inanıyorum. Karşılaştığınız bazı zorlukların, çözümsüzlüklerin ve büyük başarısızlıkların getirdiği çaresizlikle kendinizi yalnız hissetseniz bile, sağduyuyu kaybetmemek önemlidir.

Hayatın bütününe bakmak, bazı şeyleri kaybetmenin hayatın sonu olmadığını anlamak gerekir. Ancak bazı şeyler varki onlara olanca gücümüzle sarılmalıyız.
Ailemizi ve dostlarımızı unutmamak, sağlığımızı kaybetmemek yada düşüncelerimizin yağlanmasını engellemek, sürekli üretken olmamızı sağlayacak ortamı oluşturmak, içimizdeki “biz”i harekete geçiren güzel duyguları öldürmemek ve doğru düşünme yeteneğini kaybetmemek gibi. Bunlar çok önemli Kemal bey.

Bunlar olmadan eriştiğiniz yer neresi olursa olsun, isterse hayallerinizdeki zirve olsun; içinde mutluluğun olmadığı, kendinizin inanmadığı yada kabul edemediği metotlarla elde edilen bir başarı olduğu için ulaştığınız bu yerin kısa sürede çöktüğünü göreceksiniz. Yani önemli olan hayatın bütününde 26. Kilometreye ulaşmaktır.
***
Kitabın adı, maratondaki 26. kilometrenin en zorlu etap olmasından geliyor. Önce hayattaki güçlükleri yenmek için yazılmış formüller okuyacağınızı sansanız da, Cengiz Alkış size farklı bir öykü anlatıyor.
Nuray SoysalTempo dergisindeki “Kitap Dünyası” köşesinden

Kitabı okurken kendimi yarışlardaki gibi yüksek bir temponun içinde buldum. Yazar, hayat maratonunu da kendinize inanarak, çok çalışarak, mücadele ederek tamamlayabileceğinizi gözler önüne seriyor.
Süreyya AyhanMillî Atlet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder