25 Eylül 2009 Cuma

Mantarlı et sote



MALZEMELER:
Yarım kilo yağsız kuşbaşı et
2 tane kuru soğan
1/2 kilo mantar
2 çorba kaşığı salça
Biraz kekik
Tuz
Sıvıyağ



YAPILIŞI:kuşbaşı eti tencereye alıp suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince içine doğranmış soğanı ve yağı ilave edip kavuralım.Doğranmış mantarlarıda ekleyelim. Salçayı ve kekiği ilave edip, tencerenin ağzını kapatıp pişmeye bırakalım. Suyunu çekmek üzereyken tuzunu ilave edelim. Suyunu çekince servis yapalım.

Notum : Mantar bol miktarda su saldığından etin pişmesi için ayrıca su ilave etmeme gerek kalmadı. Ben pilavla birlikte servis yapmayı tercih ettim.

Mantarın yararları : Bol miktarda kalsiyum, fosfor, potasyum gibi mineraller ihtiva eden mantar, çok az miktarda şeker ve yağ ihtiva ettiğinden kalorisi de oldukça düşük.Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir.Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırır.Kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucu özelliği vardır.İçerdiği Protein değeri sayesinde etin yerini tutar. Düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirir.Bedensel gelişimi destekler.Yorgunluğu giderir. Göze ve vücuda kuvvet verir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder